Clinical Handbook of Psychotropic Drugs (Ed. 17) (Bezchlibnyk et al.)

Medicația psihotropă (Ed. 17) (Bezchlibnyk-Butler et al.)

Volum de referință în psiho-farmacologia internațională

Categorie: Cod produs: Clinical Handbook of Psychotropic Drugs (Ed. 17) (Bezchlibnyk et al.)

Volumul în câteva cuvinte

Clinical Handbook of Psychotropic Drugs (Ed. 17) este un ghid clinic nelipsit din mâinile profesioniștilor din domeniul clinic. Una dintre calitățile sale majore este faptul că este pur și simplu practic. Are forma unui compendiu ce este recomandat psihiatrului sau psihologului ce dorește să se perfecționeze în domeniului medicației psihotrope. Autorii săi Kalyna Bezchlibnyk-Butler, J. Jefries și Adil Virani au lucrat împreună pentru a crea un ghid clinic accesibil și facil în utilizare. 

Volumul este actual și bine structurat, fiind ușor accesibil atât celor aflați la început de drum, cât și celor mai experimentați. Ghidul conține informații cu privire la medicamentele psihotrope utilizate pentru diverse afecțiuni sau tratamente: antidepresive, terapia electroconvulsivă, fototerapie, stimularea magnetică transcraniană repetitivă, antipsihotice, agenți anxiolitici, medicamente folosite pentru a trata efectele adverse extrapiramidale, hipnotice/sedative, stabilizatori ai dispoziției, medicamentele utilizate în ADHD, medicamente pentru tratamentul demenței, inhibitori ai comportamentului sexual, substanțe cu risc de abuz, tratamentul tulburărilor legate de substanțe și tratamente noi neaprobate ale tulburărilor psihiatrice, produse din plante și naturale. 

Conținutul acestui ghid se bazează pe literatura publicată (inclusiv date științifice de bază, studii controlate și raportări de caz) și pe experiența clinică. Menționăm că fiecare medicament aparținând categoriilor de mai sus, este prezentat potrivit unei structuri arborescente ce urmărește indicațiile de utilizare, dozajul, efectele benefice și efectele adverse, mecanismele farmacologice și farmatokinetice. Fiecare categorie cuprinde de asemenea și o secțiune cu informații pentru pacienți, despre scopul utilizării medicamentului, durata apariției efectului și durata de administrare, efectele secundare potențiale și alte observații de ajutor. În Romania, Ghidul a fost tradus și adaptat de un grup de cercetători (Madalina Goia, Emilian Voiculescu) care au lucrat sub coordonarea Dr. Florin Ene, un specialist redutabil, care nu mai are nevoie de prezentare în domeniul medicației psihotrope.

-
-

Fii primul care scrie un review

Achiziționează acest produs

Ai nevoie de mai multe informații?

Ești interesat de anumite produse și îți este necesară descrierea procedurii de achiziție?
Un membru al echipei TestCentral te va ghida, oferindu-ți toate detaliile de care ai nevoie.

Member of the
Giunti Psychometrics International Group

Associate Member of the
European Test Publishers Group

Affiliate Member of
International Test Commission

SUS