FPC IAN-MAR 2022

Fundamentele Parenting Coordination - FPC

Formare online în Parenting Coordination sub supervizarea prof. Debra K. Carter, PhD, cu o durată de 21 de ore, pe parcursul a șapte zile. Limba de desfășurare a evenimentului este limba engleză.

Categorie: Cod produs: FPC IAN-MAR 2022

👉 Înscrie-te aici și achită până pe 18.01.2021: https://forms.gle/rxeqjJbTc1oqP7px7
👉 Ulterior, vei putea viziona și offline cursul pentru o perioadă limitată de timp

Ce este FPC22? 

Parenting Coordination (Coordonarea parentală, PC) este un proces de soluționare a disputelor centrat pe copil și care se adresează familiilor cu copii care sunt separate sau au trecut prin divorț și continuă să aibă un conflict nerezolvat. Este un proces care include coaching, educație, construirea consensului, managementul de caz și, atunci când este permis, luarea de decizii. Acest curs este pentru profesioniștii care doresc să devină coordonatori parentali (PC) și să lucreze cu familii cu conflicte mari. Cursul Fundamentele Parenting Coordination va introduce funcțiile și responsabilitățile unui PC, precum și rolurile, beneficiile și riscurile, prezentarea generală a cercetării privind eficacitatea conceptului coordonării parentale și alte subiecte relevante legate de ajutarea părinților să rezolve disputele și să construiască o echipă de coparenting eficientă și durabilă. Fiecare modul se va baza pe modulul anterior pentru a oferi o experiență cuprinzătoare de formare. Vor fi incluse și exerciții interactive pentru a îmbunătăți învățarea aplicată.

Limba de desfășurare a evenimentului este limba engleză.


Ce cuprinde cursul? 

Cursul se desfășoară online, pe parcursul a șapte zile, a câte trei ore de curs și cuprinde 12 module de studiu. Mai jos vei regăsi titlurile modulelor ce vor avea loc în perioada 20 ianuarie - 29 martie 2022. Acestea se vor desfășura cu posibilitatea de participare live online, urmând ca ulterior să poată fi consultate și offline, pentru un timp limitat.

  • 7 zile de training online
  • 12 module de studiu
  • 21 de ore de formare specifică în Parenting Coordination


PROGRAMUL FPC 2022

20 IAN - 29 MAR 2022, ”Fundamentele Parenting Coordination” - prof. Debra K. Carter, PhD

  • Joi 20 ianuarie, orele. 16-19, ora României - Introducere în coordonarea parentală
  • Joi 3 februarie, orele. 16-19, ora României - Ghid de coordonare parentală
  • Joi 17 februarie, orele. 16-19, ora României - Orientare și screening
  • Marți 1 martie, orele. 16-19, ora României - Procesul de coordonare parentală
  • Marți, 15 martie, orele. 16-19, ora României - Dinamica coparentingului cu conflicte mari și impactul asupra copiilor
  • Marți 22 martie, orele. 16-19, ora României - Strategii de intervenție
  • Marți 29 martie, orele. 16-19, ora României - Analiza și limitarea conflictelor, Strategii de deconectare de la conflict, Construirea unui plan de coparenting eficient și durabil, Familii cu provocări suplimentare, Gestionarea procesului de coordonare parentală, Etică, managementul riscurilor și utilizarea tehnologiei

Abilități și deprinderi dobândite 

Parcurgerea FPC 2022 îți va permite să: 
• aprofundezi elemente specializate în practica PC
• îți însușești competențe de actualitate în coparentingul conflictelor mari
• te familiarizezi cu utilizarea lor în practică prin exemple, video-uri explicative și studii de caz (inclusiv posibilitatea de a adresa întrebări cu privire la propriile cazuri)
• să faci cunoștință cu un experimentat practician în PC aparținând comunității științifice internaționale.

Abreviere FPC, PC
Scop Însușirea competențelor fundamentale în Parenting Coordination și aplicarea lor în situații familiale de dificultate medie și severă
Tip online (mai întâi live-interactiv), iar ulterior offline (fiind disponibile înregistrări pe perioadă determinată: 3 luni)
Durată 7 zile, 21 ore
Limba engleză

Debra K. Carter, PhD

Debra K. Carter, Ph.D. este psiholog clinician și criminalist, mediator familial certificat și coordonator parental calificat. Ea este, de asemenea, co-fondatoare și director de educație al Centrului Național Cooperativ de Parenting (NCPC), care oferă servicii și formare profesională comunităților de sănătate mintală și juridice din America de Nord și din întreaga lume.

Dr. Carter este un cercetător de frunte în eficacitatea studiilor privind coordonarea parentală și autorul cărții Parenting Coordination: A Practical Guide for Family Law Professionals; CoParenting după divorț: un GPS pentru copii sănătoși; Videoclipuri de instruire pentru coordonarea părinților: intervenții strategice, structuri și abilități, precum și numeroase capitole și articole despre probleme de dreptul familiei.

Dr. Carter este afiliat la Universitatea din Florida de Sud (SP) - Centrul de Studii Familiei și cel mai recent a prezidat Grupul Operativ de Revizuire a Coordonării Părintelui Asociației Curților de Familie și Conciliere (AFCC). Ea a fost președinte al Florida Chapter al AFCC și a primit numeroase premii de stat și naționale pentru contribuțiile ei valoroase în domeniul psihologiei, dreptului familiei și coordonării parentale.

Modulul 1 – Introducere în coordonarea parentală

Acest modul acoperă cadrul coordonării parentale, inclusiv rolul, funcțiile și responsabilitățile. Rațiunea dezvoltării acestui proces psiho-juridic hibrid și cercetarea, până în prezent, privind eficacitatea va fi prezentată împreună cu diverse modele de coordonare parentală și utilitatea acestora.


Modulul 2 – Ghid de coordonare parentală

Acest modul va prezenta standardele și liniile directoare internaționale relevante care guvernează practica etică a coordonării parentale, precum și seturile de abilități de bază, formarea și experiența necesare pentru un proces eficient.


Modulul 3 – Orientare și screening

Acest modul prezintă fazele succesive ale coordonării parentale și oferă o imagine de ansamblu aprofundată a Fazei I, care include trimiteri, admitere, screening, informații anamnestice relevante și istoric, protocolul de sesiune și identificarea nevoilor imediate ale copiilor și ale părinților.


Modulul 4 – Procesul de coordonare parentală

Acest modul prezintă Faza II a procesului, inclusiv formarea de echipe în colaborare, stabilirea unui protocol de comunicare, stabilirea unei structuri care să asigure respectarea ordonanțelor judecătorești sau a acordurilor de împărțire a timpului între copii și fiecare părinte și intervenții educaționale care să ajute la reducerea conflictului dintre părinţi.


Modulul 5 – Dinamica coparentingului cu conflicte mari și impactul asupra copiilor

Acest modul prezintă instrumente și strategii pentru a diferenția dinamica coparentală înalt conflictuală, intervenții structurale pentru a atenua riscurile pentru copii și factorii de protecție care trebuie incluși în planul parental. De asemenea, vor fi revizuite cercetările privind impactul expunerii la conflictul interparental pentru copii și calendarul pentru construirea unei echipe de coparenting durabil. Va fi acoperit și rolul noilor parteneri.


Modulul 6 – Strategii de intervenție

Acest modul prezintă strategii și tehnici de intervenție suplimentare (introduse în Modulul 4) pentru a construi un consens între părinți și oferă o privire de ansamblu asupra componentei de arbitraj a procesului, inclusiv abordarea neconformității. Rațiunea implicării copiilor (riscuri și beneficii, fiabilitatea rapoartelor copiilor, protocoale de interviu informate pe dezvoltare) și cercetarea privind dezvoltarea copilului în raport cu populația familială cu conflicte mari vor fi, de asemenea, acoperite.


Modulul 7 – Analiza și limitarea conflictelor

Acest modul prezintă instrumente și tehnici de evaluare pentru analiza conflictelor, împreună cu o revizuire a intervențiilor atunci când este prezent un conflict insolubil. Vor fi revizuite tehnicile structurale care ajută la protejarea copiilor de conflicte și intervenții atunci când a existat un istoric de violență în familie.


Modulul 8 – Strategii de deconectare de la conflict

Acest modul prezintă intervențiile clinice și de psihoeducație pentru a ajuta părinții să gestioneze furia și să învețe cum să țină și să rezolve conflictele într-un mod mai constructiv, odată ce au trecut dincolo de emoțiile inițiale volatile și litigiul s-a încheiat (partea ulterioară a fazei II a procesului PC). Vor fi introduse tehnici de facilitare a acordurilor și elementele esențiale ale unui bun acord scris.


Modulul 9 – Construirea unui plan de coparenting eficient și durabil

Acest modul prezintă diferite modele și tehnici Coparent pentru a determina cel mai eficient model bazat pe dinamica familiei. Vor fi acoperite tehnici pentru creșterea conștientizării de sine a părinților și instrumente pentru a susține o echipă eficientă de coparenting după încheierea procesului de coordonare a părinților. Vor fi, de asemenea, revizuite strategiile de modificare a planurilor parentale pe măsură ce nevoile copiilor și ale părinților evoluează.


Modulul 10 – Familii cu provocări suplimentare

Acest modul acoperă provocările și tehnicile necesare atunci când unul sau ambii părinți au o tulburare mintală, inclusiv tulburări de personalitate, abuz de substanțe, boli fizice sau deficiențe. Protocolul de gestionare a copiilor cu nevoi speciale va fi acoperit împreună cu o prezentare generală a intervențiilor atunci când copiii rezistă sau refuză contactul cu un părinte.


Modulul 11 ​​– Gestionarea procesului de coordonare parentală

Acest modul prezintă Faza III (Întreținere și Încetare) a procesului de coordonare parentală, inclusiv instrumente și tehnici de comunicare îmbunătățite pentru părinți, evaluarea recuperării copiilor după traumă și modul de încheiere a procesului pentru a oferi părinților o cale de înaintare susținând concentrarea asupra copiilor lor.


Modulul 12 – Etică, managementul riscurilor și utilizarea tehnologiei

Acest modul acoperă standardele etice pentru PC, conștientizarea multiculturală, utilizarea tehnologiei, impactul furnizării de servicii virtuale, managementul profesional al riscurilor și modul de evaluare și gestionare a epuizării. De asemenea, va fi prezentată importanța construirii unei rețele de sprijin profesional și comunitare.

Fii primul care scrie un review

Ai nevoie de mai multe informații?

Ești interesat de anumite produse și îți este necesară descrierea procedurii de achiziție?
Un membru al echipei TestCentral te va ghida, oferindu-ți toate detaliile de care ai nevoie.

Member of the
Giunti Psychometrics International Group

Associate Member of the
European Test Publishers Group

Affiliate Member of
International Test Commission

SUS