GDPR. Drepturile consumatorilor

Dacă procesăm datele tale cu caracter personal, ai numeroase drepturi asupra modului în care datele sunt procesate și poți exercita aceste drepturi în orice moment. Îți oferim mai jos o prezentare generală a acestor drepturi, împreună cu ceea ce implică ele pentru tine. Poți să îți exerciți drepturile trimițând un mesaj la adresa de email [email protected]

Drepturile persoanelor vizate prevăzute de REGULAMENTUL nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor - GDPR) sunt următoarele: 

Dreptul de a fi informat. Ai dreptul să primești informații clare, transparente și ușor de înțeles cu privire la modul în care utilizăm datele cu caracter personal și drepturile tale. Prin urmare, îți furnizăm informații în această Declarație. 

Dreptul la acces și rectificare. Ai dreptul să accesezi, să corectezi sau să actualizezi datele tale cu caracter personal în orice moment. Înțelegem importanța acestui lucru și dacă dorești să îți exerciți drepturile, te rugăm să ne contactezi. 

Dreptul la portabilitatea datelor. Datele cu caracter personal pe care ni le-ai furnizat sunt portabile. Aceasta înseamnă că pot fi mutate, copiate sau transmise electronic în anumite situații. 

Dreptul de a fi omise. În anumite situații, ai dreptul să soliciți ștergerea datelor. Dacă dorești să ștergi datele cu caracter personal pe care le deținem, te rugăm să ne anunți și vom lua măsuri rezonabile pentru a răspunde solicitării tale în conformitate cu cerințele legale. Dacă datele cu caracter personal pe care le colectăm nu mai sunt necesare în niciun scop și nu trebuie să le păstrăm, vom face tot posibilul pentru a le șterge, distruge sau dezidentifica definitiv. 

Dreptul de a restricționa procesarea. În anumite situații, ai dreptul de a restricționa procesarea datelor tale cu caracter personal. 

Dreptul de a refuza. În anumite circumstanțe, ai dreptul să refuzi anumite tipuri de activități de procesare, inclusiv procesarea pentru marketingul direct - newsletter (de exemplu, să primești email-uri de la noi cu anunțuri sau să fii contactat cu diverse oportunități). 

Dreptul de a face o sesizare la o autoritate de supraveghere. Ai dreptul să faci o sesizare directă la orice autoritate de supraveghere locală cu privire la modul în care procesăm datele tale cu caracter personal. Autoritatea de supraveghere română este Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), cu sediul în b-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30 sector 1, cod poștal 010336, București. 

Dreptul de a-ți retrage acordul. Dacă ți-ai dat acordul pentru tot ceea ce facem cu datele tale cu caracter personal (mai exact, folosim acordul ca bază legală pentru procesarea datelor tale cu caracter personal), ai dreptul să retragi acordul în orice moment (deși, dacă faci acest lucru, nu înseamnă că tot ce am făcut cu datele tale cu caracter personal cu acordul tău până în acel moment este ilegal). Poți retrage oricând acordul pentru procesarea datelor cu caracter personal, contactându-ne la adresa de email mai jos menționată. 

Drepturi legate de procesul decizional automat. Ai dreptul de a accepta o decizie bazată exclusiv pe prelucrarea automată și care produce efecte juridice sau de altă natură asupra ta. Procesul decizional exclusiv automatizat este capacitatea de a lua decizii prin mijloace tehnologice, fără implicare umană. În astfel de cazuri, ai dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, care produce efecte juridice sau te afectează într-o măsură semnificativă. 

De aceea pentru procesul decizional automat ai dreptul: 

  • să obții intervenție umană; 
  • să îți exprimi punctul de vedere; 
  • să obții o explicație a deciziei la care s-a ajuns după o evaluare; și 
  • să ataci o astfel de decizie. Pentru a ușura înțelegerea acestui drept, îți confirmăm că noi nu utilizăm în activitatea noastră curentă procese decizionale automate, ca de exemplu pentru clasificarea și/sau încadrarea clienților în anumite categorii și direcționarea în mod automat spre testări sau programe de evaluare. 

Îți stăm la dispoziție cu orice alte informații suplimentare și sfaturi despre drepturile tale, la adresa noastă de email dedicată: [email protected].


Articolul a fost actualizat ultima oară pe data de 03.02.2021

Ai nevoie de mai multe informații?

Ești interesat de anumite produse și îți este necesară descrierea procedurii de achiziție?
Un membru al echipei TestCentral te va ghida, oferindu-ți toate detaliile de care ai nevoie.

Member of the
Giunti Psychometrics International Group

Associate Member of the
European Test Publishers Group

Affiliate Member of
International Test Commission

SUS