Iată tipuri de licențiere pentru care poți opta pentru produsele TestCentral

Tipuri de licențiere 

Ai la dispoziție următoarele tipuri de licențiere pentru utilizarea instrumentelor distribuite de TestCentral în România: 

• Licența cu scorare electronică online; 

• Licența cu scorare manuală; 

• Licența cu scorare electronică PSY4 (pe baza unui software instalat pe calculatorul utilizatorului și disponibilă exclusiv la cerere). 

La acestea se mai adăugă posibilitatea licențierii în scop academic / de cercetare, în condițiile unor cercetări de interes deosebit (licențierea academică). 

TestCentral_scorare_online

Licențierea cu scorare online 

Licențierea cu scorare online presupune scorarea chestionarelor pe platforma www.testcentral.ro. 

Administrarea chestionarelor poate fi făcută electronic sau în maniera clasică, creion-hârtie (cu introducerea ulterioară a răspunsurilor în platforma online). 

• Numărul administrărilor. Licența permite aplicarea și scorarea unui număr limitat de chestionare licențiate (în funcție de numărul de aplicări achiziționate ale testului ). 

• Propriul cont de utilizare. Licența cu scorare electronică este însoțită de un nume de utilizator și o parolă, care permite realizarea administrării/scorării testului licențiat. Scorarea chestionarelor se face electronic, online, prin autentificarea pe site-ul Testcentral, și este instantanee. Pentru a-ți facilita munca de interpretare ai la dispoziție și un amplu raport descriptiv, ce constituie totodată și un ideal suport în interacțiunea cu persoana evaluată. 

• Costuri. Pentru detalii legate de prețurile licențelor cu scorare electronică te rugăm să consulți secțiunea dedicată acestora pentru fiecare instrument în parte. 

TestCentral_scorare_manuala

Licențierea cu scorare manuală 

Acest tip de licență este valabil pentru o parte dintre probe. În acest caz, scorarea se realizează prin utilizarea formularelor autocopiative, a grilelor transparente sau pe baza instructajului existent în capitolul din manualul testului care tratează acest aspect. 

Licența cu scorare manuală este acel tip de licență în care utilizatorului licenței îi revine exclusiv munca de scorare, interpretare a datelor și redactare a raportului asociat evaluării efectuate. Această variantă de lucru poate fi uneori mai avantajoasă din punct de vedere financiar decât licențierea online și, deși este mai puțin comodă și consumă considerabil mai mult timp, poate fi mai indicată în anumite situații specifice (spre exemplu, acolo unde accesul la internet nu poate fi asigurat). 

• Costuri. Pentru detalii legate de prețurile licențelor cu scorare manuală te rugăm să consulți secțiunea dedicată pentru instrumentul psihometric de interes. 

TestCentral_scorare_PSY4

Licențierea cu scorare electronică, pe baza PSY4 

Soft-ul PSY4 este un program ușor de utilizat și care poate fi rulat direct de pe computer prin intermediul unui stick USB cu cheie de securitate, fără a fi necesară conexiunea la internet. Acesta este disponibil exclusiv la cerere.

Programul deține două funcții majore: 

• (1) permite administrarea și scorarea chestionarului direct pe computer; 

• (2) permite scorarea electronică a chestionarului administrat creion-hârtie. 

Utilizarea stick-ului. La primirea lui, stick-ul va fi încărcat cu numărul de administrări achiziționate. Pentru alte administrări ulterioare ale aceluiași test sau ale unui alt test este necesar să efectuezi o nouă comandă și să achiți contravaloarea acesteia. Reîncărcarea stick-ului se va efectua prin consultanță telefonică, contactând serviciul de relații cu clienții Testcentral, la numărul de telefon 021 230 45 99. Programul funcționează doar dacă stick-ul cu cheia de securitate este introdus în portul USB al computerului. Prin urmare, chiar dacă îl poți utiliza pe mai multe computere, nu îl poți utiliza pe mai multe computere în același timp. Programul îți va solicita la fiecare deschidere parola. 

Baza de date. Folosirea alternativă a stick-ului pe computere diferite nu asigură transferul bazei de date. 

Cerințe tehnice și recomandări minimale pentru PSY4: 

- SISTEM DE OPERARE: Windows XP/Vista/7; 

- PROCESOR: 1 GHz (recomandat 2 GHz); 

- RAM: 512 MB (pentru Vista/7; 1 GB; recomandat: 1 GB; pentru Vista/7: 2 GB); 

- HARD DISK: 200 MB de spațiu liber plus spațiul necesar pentru baza de date; 

- DRIVE/USB: cititor CD/DVD; un port USB liber pentru cheia de protecție; 

- MONITOR: rezoluție 1024x768 (recomandat: 1280x1024), 65536 culori pentru 16 bit (recomandat: 16.8 milioane de culori la 32 bit); 

- PRINTER: orice printer instalat (recomandat: inkjet/colour laser).

Ai nevoie de mai multe informații?

Ești interesat de anumite produse și îți este necesară descrierea procedurii de achiziție?
Un membru al echipei TestCentral te va ghida, oferindu-ți toate detaliile de care ai nevoie.

Member of the
Giunti Psychometrics International Group

Associate Member of the
European Test Publishers Group

Affiliate Member of
International Test Commission

SUS